Grand Prix Festivala "SrebrEna traka" dobio španski film "Efimera"

U Srebrenici je završen VIII Intrenacionalni festival kratkog filma „SrebrEna traka“, koji je organizovalo Udruženje „Prijatelji Srebrenice“. Festival je trajao dva dana, a prikazano je devetnaest od pristigla 52 filma autora iz cijelog svijeta.

 

Više...
 

Završen takmičarski dio festivala „SrebrEna traka“

Takmičarski dio festivala „SrebrEna traka“ završen je sinoć, u okviru koga je prikazano devetnaest filmova autora širom svijeta. Po odluci žirija, koji čine Duško Pejić, Suzie Wagner i Jelena Đukanović, Grand Prix "Srebrenu traku" dobio je film “Efimera” autora Diega Modina iz Španije. Najbolji film po odluci publike je “Stolar” autora Micmala Torpocera iz Slovačke.

Zvanično zatvaranje festivala je 05. decembra u sali Doma kulture u Bratuncu, projekcijom animiranog filma za djecu kao i projekcijom filmova koji su pobjedili na festivalu.

 

Zvanično otvoren festival "SrebrEna traka"

U Srebrenici je 28. novembra počeo festival kratkog filma „SrebrEna traka“ koji organizuje Udruženje „Prijatelji Srebrenice“. Festival će trajati dva dana, a publika će imati priliku da pogleda filmove koji su pristigli iz raznih zemalja svijeta. Priliku da prvi pogledaju film imali su najmlađi građani Srebrenice.

 

 

Više...
 

VIII Festival kratkog filma „SrebrEna traka“: Saopštenje za javnost

Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ Vas poziva na VIII Festival kratkog filma „Srebrena traka.“  Festival će se održati 28. i 29. novembra 2014. godine u prostorijama udruženja "Prijatelji Srebrenice" u Srebrenici, a 5. decembra u sali Doma kulture u Bratuncu.

Cilj Festivala je da podrži i uveže mlade umjetnike iz Srebrenice i regiona, da promoviše film kao vizuelnog prenosnika važnih poruka, a prevashodno da doprinese socijalnoj inkluziji i reintegraciji mladih.

Više...
 

Grand Prix Festivala "Srebrena traka" za ruski film "Drugi vjetar"‏

U Srebrenici je završen Sedmi Filmski festival "Srebrena traka" na kojem je prikazano 30 kratkih filmova iz 10 zemalja svijeta.

Grand Prix "Srebrenu traku" dobio je ruski film "Drugi vjetar". Simpatična priča koja govori o obnavljanju energije i svakodnevnom pravljenju cvijeća od konzerve koje predstavlja smisao života jednog Rusa. Autor filma je Sergey Tsyss.

 

 

Više...
 


Stranica 1 od 5