VIII Festival kratkog filma „SrebrEna traka“: Saopštenje za javnost

Udruženje „Prijatelji Srebrenice“ Vas poziva na VIII Festival kratkog filma „Srebrena traka.“  Festival će se održati 28. i 29. novembra 2014. godine u prostorijama Omladinskog centra u Srebrenici, a 5. decembra u sali Doma kulture u Bratuncu.

Cilj Festivala je da podrži i uveže mlade umjetnike iz Srebrenice i regiona, da promoviše film kao vizuelnog prenosnika važnih poruka, a prevashodno da doprinese socijalnoj inkluziji i reintegraciji mladih.

Više...
 

Grand Prix Festivala "Srebrena traka" za ruski film "Drugi vjetar"‏

U Srebrenici je završen Sedmi Filmski festival "Srebrena traka" na kojem je prikazano 30 kratkih filmova iz 10 zemalja svijeta.

Grand Prix "Srebrenu traku" dobio je ruski film "Drugi vjetar". Simpatična priča koja govori o obnavljanju energije i svakodnevnom pravljenju cvijeća od konzerve koje predstavlja smisao života jednog Rusa. Autor filma je Sergey Tsyss.

 

 

Više...
 

Srebrena traka 2013 - Održane radionice glume‏

Djeca i mladi iz Srebrenice i Bratunca pratili su danas radionice glume koje su vodili glumci Ivan Jevtović i Branko Vidaković. Radionice su održane u okviru Filmskog festivala "Srebrena traka 2013".  
Interesantni skečevi, različite životne situacije samo su dio sadržaja današnjih radionica glume koje su pohađali mladi iz Srebrenice i Bratunca.

 

 

Više...
 

Srebrena traka 2013 - Održana radionica animiranog filma‏

Drugog dana Filmskog festivala "Srebrena traka" u Srebrenici i Bratuncu se održavaju radionice glume i animacije za djecu i mlade. U večernjim časovima, u okviru takmičarskog programa, biće organizovane projekcije kratkih filmova.  
Učenici osnovnih škola i mladi iz Srebrenice učestvovali su na radionici animiranog filma. Nakon što su razgovarali o crtanim filmovima koje inače prate i pogledali kako nastaju animirani filmovi, djeca su započela stvaranje svog prvog animiranog filma.

Više...
 

Srebrena traka 2013 - Održana projekcija animiranog filma za djecu "Upomoć! Ja sam ribica"‏

Projekcijom animiranog filma za djecu "Upomoć! Ja sam ribica" u Srebrenici je počeo Sedmi Filmski festival "Srebrena traka" koji organizuje Udruženje "Prijatelji Srebrenice" uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u BiH.  
Tokom tri dana festivala gosti će u takmičarskom programu imati priliku da pogledaju trideset kratkih filmova iz BiH, Hrvatke, Srbije, Makedonije, Slovenije, Njemačke, Španije, Izraela, Engleske, SAD-a i Rumunije.

 

Više...
 


Stranica 1 od 4