Otkazan festival SrebrEna traka

Nakon osam uzastopnih izdanja, IX Internacionalni festival kratkog filma SrebrEna traka ove se godine neće održati, iako je bio planiran za 28.i 29. novembar.

 

Organizacioni odbor festivala saopštio je da je neophodno promjeniti koncept festivala kako bi bila njegova uspješnost u budućnosti. Publika u Srebrenci biće u prilici da ponovo gleda filmove na velikom platnu sljedeće godine.

 

Više...
 

POZIV ZA UČESTVOVANJE NA IX INTERNACIONALNOM FESTIVALU KRATKOG FILMA "SREBReNA TRAKA" 2015

 

Poštovani/e,

 

sa zadovoljstvom Vas pozvamo da učestvujete na IX Internacionalnom festivalu kratkog filma "SREBReNA TRAKA", koji će se održati od 27.do 29. novembra 2015. godine u Srebrenici.

Više...
 

Grand Prix Festivala "SrebrEna traka" dobio španski film "Efimera"

U Srebrenici je završen VIII Intrenacionalni festival kratkog filma „SrebrEna traka“, koji je organizovalo Udruženje „Prijatelji Srebrenice“. Festival je trajao dva dana, a prikazano je devetnaest od pristigla 52 filma autora iz cijelog svijeta.

 

Više...
 

Završen takmičarski dio festivala „SrebrEna traka“

Takmičarski dio festivala „SrebrEna traka“ završen je sinoć, u okviru koga je prikazano devetnaest filmova autora širom svijeta. Po odluci žirija, koji čine Duško Pejić, Suzie Wagner i Jelena Đukanović, Grand Prix "Srebrenu traku" dobio je film “Efimera” autora Diega Modina iz Španije. Najbolji film po odluci publike je “Stolar” autora Micmala Torpocera iz Slovačke.

Zvanično zatvaranje festivala je 05. decembra u sali Doma kulture u Bratuncu, projekcijom animiranog filma za djecu kao i projekcijom filmova koji su pobjedili na festivalu.

 

Zvanično otvoren festival "SrebrEna traka"

U Srebrenici je 28. novembra počeo festival kratkog filma „SrebrEna traka“ koji organizuje Udruženje „Prijatelji Srebrenice“. Festival će trajati dva dana, a publika će imati priliku da pogleda filmove koji su pristigli iz raznih zemalja svijeta. Priliku da prvi pogledaju film imali su najmlađi građani Srebrenice.

 

 

Više...
 


Stranica 1 od 5